Oorsprong
Onze biestproducten zijn afkomstig van boerderijen met een hoge gezondheidsstatus. De biest wordt gemaakt van de 1e melkgift. Als de koe heeft gekalfd geeft zij ongeveer 6 - 10 liter biest. Het kalf krijgt ca. 5 liter, zodat het voldoende afweer opbouwt. Het restant kopen wij (Arts Food Products, zie www.biest.nl) van de boer. Wij analyseren deze biest op antistoffen en koppelen dat gegeven terug naar de boer, zodat die weet wat voor kwaliteit biest de koeien geven. Daarnaast bepaalt het gehalte antistoffen ook de waarde van de biest. 

Producten
Col-O-Calf is biest van de 1e melkgift in poedervorm. Dit product kunt u gebruiken om (vaarzen)biest te verrijken of om uw kalveren op te fokken.

VaccaCol® is IBR-vrije biest van de 1e melkgift. Dit product kunt u gebruiken voor de IBR-vrije opfok van uw stierkalveren.

Controle
Elke batch colostrum is afkomstig van een groot aantal koeien, dus de immunoglobulinen zijn gericht tegen een breed spectrum van ziekteverwekkers.

De biest die wij inzamelen wordt geanalyseerd op antistoffen, gedroogd tot poeder en behandeld zodat alle eventuele ziekteverwekkers zijn vernietigd.

Tenslotte wordt ook nog elke batch VaccaCol® gecontroleerd op de eventuele aanwezigheid van IBR. Zodra het laboratorium de IBR-negatieve status bevestigd wordt VaccaCol® vrijgegeven. Daarmee is VaccaCol® ideaal om ingezet te worden bij een IBR-vrije opfok.

Deelnemen?
Heeft u biest van de 1e melkgift over en wilt u de kwaliteit ervan monitoren door het aan ons te verkopen? Bezoek dan onze website www.biest.nl voor meer informatie en deelname.