• VaccaCol® is IBR-vrije biest voor kalveren. VaccaCol® is de gedroogde IBR-vrije 12-uurs koeienbiest en is afkomstig van bedrijven met de hoogste gezondheidsstatus. Bovendien is VaccaCol® behandeld tegen ziektekiemen, zoals paratuberculose. VaccaCol® is IBR-vrije biest voor kalveren. VaccaCol® is de gedroogde IBR-vrije 12-uurs...

  € 188,60 Inclusief belasting
 • AgroVex® DT+ is een aanvullend diervoeder dat bestaat uit een complex van bio-actieve componenten, gepresenteerd in een smakelijke pellet. AgroVex® DT+ heeft een ondersteunende functie ten gunste van het immuunsysteem. AgroVex® DT+ is een aanvullend diervoeder dat bestaat uit een complex van bio-actieve...

  € 157,94 Inclusief belasting
 • CarboVet bestaat voornamelijk uit houtskool van de Franse eik. Verder zit er water en een kleine hoeveelheid kaliumchloride en natriumchloride (zout) in. CarboVet wordt geproduceerd door een uniek verhittingsproces bij een temperatuur van 550° tot 600 °C.  CarboVet bestaat voornamelijk uit houtskool van de Franse eik. Verder zit er water en...

  € 17,49 Inclusief belasting

Blogs over biestmanagement bij kalveren

IBR-vrije biest voor kalveren

Als een koe in contact is gekomen met het IBR-virus (Infectieuze Bovine Rhinotracheïtis), dan maakt de koe antistoffen aan tegen dit virus. Deze antistoffen zijn dan niet alleen aanwezig in het bloed van de besmette koe, maar ook in de biest en de melk. Hierdoor kan het kalf ook antistoffen tegen het IBR virus binnenkrijgen.

Deze overdracht kan geen kwaad, omdat het gaat om antistoffen tegen IBR. Echter, stiertjes die zijn bestemd voor KI mogen geen antistoffen tegen IBR hebben, omdat het dan zou kunnen zijn dat de stiertjes besmet zijn met het IBR-virus.

Om te voorkomen dat de koe antistoffen overdraagt op het kalf via de biestmelk kan VaccaCol® worden gegeven. Men dient ca. 10% van het lichaamsgewicht van het kalf aan biest te geven. Dit komt overeen met ca. 4 liter (dus 800 gram VaccaCol® in oplossing).

Mocht u er zeker van zijn dat de biest van de koe geen antistoffen tegen IBR bevat, dan kunt u VaccaCol® (IBR-vrije kalverbiest) aan het kalf geven. Col-O-Calf kan antistoffen tegen IBR bevatten. Col-O-Calf kunt u geven als u al weet dat de moederkoe IBR-antistoffen heeft of u kunt deze biest aan het kalf geven indien het niet uitmaakt of het kalf wel of geen IBR-antistoffen in het bloed heeft.

U kunt ook een van deze twee producten mengen door de eigen biest. Hierdoor wordt de kwaliteit van de eigen biest verbeterd, omdat u meer eiwitten en meer antistoffen toevoegt.

Heeft u vragen? Bel gerust: (+31) 073 737 0129 of mail naar info@vaccacol.nl.

 • VaccaCol®

  VaccaCol® is een merk van Arts Food Products BV. Onze producten onderscheiden zich door hun natuurlijke oorsprong en hoge kwaliteit voor een goede prijs. Wij brengen producten op de markt die bijdragen aan de gezondheid van het dier.

 • Direct bestellen

  U kunt onze producten makkelijk bestellen via onze webshop. Het betalen van uw bestelling gaat veilig via betalingsprovider Sisow. Via Sisow bieden wij u de mogelijkheid om via iDeal, Mr. Cash/Bancontact en PayPal te betalen.

 • Contact

  Heeft u vragen over onze producten? Neem dan vrijblijvend en kosteloos contact met ons op via 073 737 0129 of vanuit het buitenland via 0031 73 737 0129.

Arts Food Products
Meer informatie over ons bedrijf vindt u op www.artsfoodproducts.nl.