• VaccaCol® is weer beschikbaar! Kent u Col-O-Calf al? Dit product is hetzelfde poeder alleen deze bevat wel antistoffen tegen IBR. VaccaCol® is weer beschikbaar! Kent u Col-O-Calf al? Dit product is hetzelfde poeder...

    € 177,92 Exclusief belasting
  • Col-O-Calf 1 kg is niet gegarandeerd vrij van antistoffen tegen IBR. Het is wel gegarandeerd vrij van pathogenen en het is gemaakt van 12-uurs colostrum. Col-O-Calf 1 kg is niet gegarandeerd vrij van antistoffen tegen IBR. Het is wel...

    € 97,40 Exclusief belasting
  • Capron Plus is een energierijke aanvulling op melkpoeder en heeft een prebiotische en antioxidatieve werking. Capron Plus verlaagt de zuurgraad in de darm, waardoor het de darmwerking bevordert. Het stimuleert de ontwikkeling van de darm en het draagt bij aan een betere weerstand van het dier. Capron Plus is een energierijke aanvulling op melkpoeder en heeft een prebiotische en...

    € 57,50 Exclusief belasting

Blogs over biestmanagement bij kalveren

IBR-vrije biest voor kalveren

Als een koe in contact is gekomen met het IBR-virus (Infectieuze Bovine Rhinotracheïtis), dan maakt de koe antistoffen aan tegen dit virus. Deze antistoffen zijn dan niet alleen aanwezig in het bloed van de besmette koe, maar ook in de biest en de melk. Hierdoor kan het kalf ook antistoffen tegen het IBR virus binnenkrijgen.

Deze overdracht kan geen kwaad, omdat het gaat om antistoffen tegen IBR. Echter, stiertjes die zijn bestemd voor KI mogen geen antistoffen tegen IBR hebben, omdat het dan zou kunnen zijn dat de stiertjes besmet zijn met het IBR-virus.

Om te voorkomen dat de koe antistoffen overdraagt op het kalf via de biestmelk kan VaccaCol® worden gegeven. Men dient ca. 10% van het lichaamsgewicht van het kalf aan biest te geven. Dit komt overeen met ca. 4 liter (dus 800 gram VaccaCol® in oplossing).

Mocht u er zeker van zijn dat de biest van de koe geen antistoffen tegen IBR bevat, dan kunt u VaccaCol® (IBR-vrije kalverbiest) aan het kalf geven. Col-O-Calf kan antistoffen tegen IBR bevatten. Col-O-Calf kunt u geven als u al weet dat de moederkoe IBR-antistoffen heeft of u kunt deze biest aan het kalf geven indien het niet uitmaakt of het kalf wel of geen IBR-antistoffen in het bloed heeft.

U kunt ook een van deze twee producten mengen door de eigen biest. Hierdoor wordt de kwaliteit van de eigen biest verbeterd, omdat u meer eiwitten en meer antistoffen toevoegt.

Heeft u vragen? Bel gerust: (+31) 073 737 0129 of mail naar info@vaccacol.nl.

VaccaCol®
VaccaCol® is IBR-vrije biest van de 1e melkgift in poedervorm. Dit product kunt u gebruiken voor de IBR-vrije opfok van uw stierkalveren. Het product is beschikbaar in emmers van 1,6 kg.

Col-O-Calf
Col-O-Calf is biest van de 1e melkgift in poedervorm. Dit product is niet IBR-vrij en kunt u gebruiken om (vaarzen)biest te verrijken met antistoffen of om uw kalveren op te fokken.

Direct bestellen
U kunt onze producten makkelijk bestellen via onze webshop. Het betalen van uw bestelling gaat veilig via betalingsprovider Sisow. Via Sisow bieden wij u de mogelijkheid om via iDeal, Mr. Cash/Bancontact en PayPal te betalen.

Contact
Heeft u vragen over onze producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via (+31) 073 737 0129.

Arts Food Products
Heeft u biest van de 1e melkgift over en wilt u de kwaliteit ervan monitoren door het aan ons te verkopen? Bezoek dan onze website: www.biest.nl voor meer informatie!